#PosiłekDlaLekarza – sprawozdanie z dotychczasowej działalności (2.04.2020)

W spontaniczną akcję #PosiłekDlaLekarza, zorganizowaną w obliczu epidemii koronawirusa w Polsce przez Fundację Otwarty Dialog, Stowarzyszenie Niskie Składki i Spontaniczny Sztab Obywatelski, przy nieocenionym wsparciu Patryka Wachowca z Fundacji FOR (Forum Obywatelskiego Rozwoju), włączyło się ponad 11 200 darczyńców, kilkaset restauracji, a posiłki trafiły do ponad 200 szpitali. Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółową infografiką, podsumowującą nasze działania od samego początku akcji do 1 kwietnia.

My tymczasem działamy dalej – finalizujemy rozmowy z nowymi partnerami, którzy sprawią, że akcja będzie przebiegała szybciej i sprawniej, a w efekcie jeszcze więcej pracowników służby zdrowia, walczących z epidemią, otrzyma od Was darmowe posiłki. O szczegółach poinformujemy Was wkrótce.

Będziemy wdzięczni za udostępnianie naszej akcji w mediach społecznościowych. Jesteśmy na Facebooku (/PosilekDlaLekarza) i Twitterze (@DlaLekarza). Działamy pod hasztagiem #PosiłekDlaLekarza.

Wesprzyj akcję na www.zrzutka.pl/PosilekDlaLekarza

Czytaj także: